След заразата от Лондон: Българските боксьори са здрави. Турци и хървати с коронавирус

https://www.24chasa.bg/sport/article/8363543 www.24chasa.bg
Боксьорът в тежка категория Тони Филипи и треньорът Томо Кадич (вдясно) са заразени с коронавирус след завръщането от олимпийската квалификация в Лондон. Инфектиран е и треньорът на женския национален отбор на Хърватия.

Боксьори и треньори от Турция и Хърватия са заразени с коронавирус след олимпийската квалификация в Лондон, на която присъстваха 11 български боксьори и родна делегация от общо близо 20 души.

“Запознат съм със ситуацията. С доктор Иван Иванов се чуваме постоянно с всички от българския отбор, пътувал за Лондон. Всички те са здрави. В изолация са, спазват всички разпоредени мерки и чакат с нетърпение заразата да се махне и да подновят подготовката си и преследване на олимпийски квоти, когато това стане възможно”, заяви пред “24 часа” президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

Турската федерация по бокс съобщи, че трима от завърналите се от Великобритания, са с положителни тестове за коронавирус - двама състезатели и треньор. Други четирима боксьори имат висока температура, но се очакват резултатите от техните тестове.

Трима хървати също са заразени след състезанието в Лондон. Боксьорът Тони Филипи е първият хърватски спортист с коронавирус. Заразен е и треньорът му от клуб “Гладиатор” Томо Кадич. С коронавирус след олимпийската квалификация е и треньорът на женския национален отбор Анте Матас.

От Турция засега няма яснота за имената на заразените. Даниел Асенов загуби решителната битка за квота с 2:3 гласа именно срещу турчин - Батухан Чифтчи.

В Лондон България отиде с 11 боксьори. 4 при жените - Стойка Кръстева, Станимира Петрова, Аслъхан Мехмедова и Мелис Йонузова, и 7 при мъжете - Даниел Асенов, Боян Асенов, Кирил Русинов, Симеон Чамов, Благой Найденов, Радослав Панталеев и Петър Белберов. Треньори на жените са Ангел Ангелов, Фикрет Ереджебов и Петър Лесов, а на мъжете - Жоел Арате и Валентин Поптолев. Отделно в групата са масажисти и лекар.

Общо в турнира участваха над 350 боксьори от над 40 страни. Олимпийската квалификация започна на 14 март, но бе прекратена на 16 март заради пандемията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Опашка от стотици проститутки пред социална служба в мексиканската столица Мексико сити, показва видео заснето от шокирани граждани. Целта на посещението на леките дами е подаване на документи за социални помощи като безработни. В Мексико, както и в много други държави по света, бяха приети извънредни мерки за ограничаване разпространението на