Висшата лига с нов план - отборите на лагер, всички мачове се доиграват без публика

https://www.24chasa.bg/sport/article/8377407 www.24chasa.bg

Стана ясно как може да бъде доигран сезонът в английската Висша лига, който на този етап е отложен минимум до 30 април заради пандемията от коронавирус.

По информация на The Independent ръководството на лигата е разработило план, според който мачовете могат да се играят в изолирани лагери в Лондон и централната част на страната през юни и юли.

Всички мачове ще се предават директно по телевизията, а най-вероятно за тях няма да бъдат използвани стадиони, а терени в тренировъчните бази.

Вариантът е продиктуван от милиардните телевизионни договори и финансовите трудности, пред които са изплавени клубовете.

Тъй като вероятно властите няма да разрешат мачовете да са с публика, единственият плюс остава прякото предаване по телевизията.

Според Тhe Independent е планирано излъчването на всеки един от оставащите 92 мача, като ще има минимум един на ден.

За да бъде изпълнен планът обаче играчите и служителите в слубовете ще трябва да живея в изолация от семействата си, както е по време на големите турнири - световно или европейско първенство.

Те ще бъдат редовно изследвани и ще живеят под карантина, а целта е рискът от заразяване да бъде сведен до нула, защото дори един случай ще компрометира и вероятно провали целия план.

Разбира се, осъществяването на идеята е придружено от много трудности, отбелязва Тhe Independent.

Например, в изолация трябва да живеят не само отборите, но и официалните лица - съдии, делегати, също така и хората от телевизията.

Има и морален момент - не всички са убедени, че тези сложни времена трябва да се изразходват ресурси от всякакъв вид, не само финансови, за мероприятия, които не са животоспасяващи.

"Къде ще отиде футболист, който се контузи тежко - примерно счупи крак или скъса връзки. Болниците имат много по-важна работа. В такъв случай Висшата лига практически ще трябва да блокира една цяла частна клиника", твърди анонимният източник на вестника.

Както от санитарна, така и от логистическа гледна точка рестартът на Висшата лига изглежда по-логично да е през лятото, отколкото през май.

Възобновяването на мачовете ще бъде възприето от хората като голяма кръчка към нормалния живот и ще донесе оптимизъм за бъдещето, твърди Тhe Independent.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи