В понеделник нов вариант за футболното първенство - вижте го

https://www.24chasa.bg/sport/article/8405368 www.24chasa.bg

Подготовка през май и два кръга и купа за елитните отбори през юни

Плейофи между първите четири отбора във Втора лига

“Локо” (ГО) и “Ботев” (Гълъбово) се отказват от първенството

В понеделник в 13 часа се събира бюрото на Изпълкома на БФС и профилигата за нов план за първенството ни.

Ако извънредното положение приключи на 13 май, в елита ще бъдат дадени две или три седмици за подготовка. След това през юни ще се изиграят двата кръга от редовния сезон плюс полуфиналите и финалът за купата, за да може да има готовност през юли да се започне новото първенство.

Във Втора лига ще се направят директно плейофи за влизане. “Септември” и ЦСКА 1948 при разменено гостуване определят новия член на мястото на “Витоша” (Бистрица), а загубилият отива на бараж срещу 13-ия в елита, който в момента е “Дунав”. “Локомотив” (София) и “Монтана” по същия начин ще определят кой ще играе срещу 12-ия. Отпада мачът за участие в Лига Европа.

Два отбора от Втора лига вече неофициално са заявили в БФС, че няма да продължат първенството, като става въпрос за “Локомотив” (Горна Оряховица) и “Ботев” (Гълъбово).

Втора лига ще се попълва в зависимост от лицензите, като проблем е Южна България, където първенствата са по-оспорвани от тези в северната част на страната.

През юли ще приключат купите при юношите и жените, защото и там трябва да се определят участници в евротурнирите. Големият турнир за деца, който трябваше да се играе през май, отива към август.

Бюрото трябва да определи и кога да се събере Изпълкомът на БФС, за да отложи конгреса на централата от 7 юни. Както “24 часа” написа, най-вероятно общото събрание ще отиде през септември, за да се избере наследник на Борислав Михайлов. В сегашното положение е немислимо да се спазят сроковете за провеждането му през лятото.