В най-богатата футболна лига отказаха да намалят заплатите си с 30% заради кризата

https://www.24chasa.bg/sport/article/8411168 www.24chasa.bg

Футболистите от английската Висша лига, в която се раздават средностатистически най-високите заплати, отказаха да намалят възнагражденията си с 30 процента заради безпрецедентната криза с коронавируса.

Ръководството на лигата отправи апел към клубовете да преговарят с играчите за въпросния отказ от част от възнагражденията. 

Профсъюзът на играчите - PFA, оправда решението с факта, че при евентуално намаление английското правителство ще загуби около 200 млн. лири от данъци за период от 1 г.

„Това би било за сметка на националната ни здравна служба или други услуги, поддържани от държавата“, се казва в изявление на PFA.

Ако сезонът във Висшата лига не завърши, ще се наложи да бъдат върнати 762 млн. лири на притежателите на телевизионни права.

"Играчите са наясно, че комбинираният данък върху заплатите им допринася значително за финансирането на основни обществени услуги - които в момента са особено важни", се казва в изявлението на PFA. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер две в тениса Рафаел Надал бе приятно изненадан за рождения си ден. Той навършва 34 години. Матадора получи като подарък от децата в школата си в Манакор торта. Тя бе във формата на корт. В четирите ъгъла имаше по една сладка тенис топка, а в средата бе запазения знак на Рафа. Децата му поднесоха сладкия дар преди тренировката му

Цветана Пиронкова сериозно работи за връщането си на корта. Освен неуморните тренировки, тя хвана ракетата и за снимка. Тенисистка №1 на България през този век позира за снимка, замахвайки с нея и вперен в бъдещето поглед. "Животът е такъв, какъвто го направим, винаги е бил и ще бъде", написа тя. Пиронкова обяви

На безкрайните опашки се нареди телевизионният продуцент Димитър Станчев. Създателят на супершоу "Невада" се опита бързо да придвижи документи, но струпването от хора на моменти го обезсърчаваше. Станчев носеше предпазна маска, въпреки че на открити пространства това не е задължително. Снимки: България