Людмил Киров: Играчите на „Дунав“ са здрави, тренират у дома!

https://www.24chasa.bg/sport/article/8414151 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторът

Дуде Ндонгала замина за погребение на свой близък във Франция

Всичките играчи на „Дунав“ са здрави и тренират по родните си места, имат си програма за подготовка. Поддържаме редовна връзка. В Русе са само бразилците Фернандо Кавалканте и Уго Гомейро, както и македонецът Александър Исаевски, съобщи треньорът Людмил Киров. Френското ляво крило на „Дунав“ Дуде Ндонгала е заминал за Франция за погребението на свой близък. 25-годишният бивш играч на „Славия“, „Ботев“ Пд и „Политехника“ Яш, който дойде в Русе като свободен агент, все още не е изиграл дори един мач с отбора. Той е парафирал договор до края на сезона, с възможно продължение и през следващата година. „Доколкото знам, всички играчи са здрави. Футболистите поначало са закалени в тренировките и имат имунитет“, надява се Киров.

Той очаква какво ще бъде решено за продължаването на първенството на елита.

„Готови сме да играем плейофи. Не знам колко време ще ни е нужно за подготовка преди подновяването на първенството, консултирам се с колеги от елитните отбори. Но знам, че през лятото имаме обикновено пауза от две седмици, а след това се готвим 40 дни. Сега почивката е вече повече от месец, така че, ще видим колко време ще е нужно. В крайна сметка, всички отбори ще сме в такова положение“, припомни Людмил Киров.

Той припомни, че на „Дунав“ предстоят мачове с „Арда“ и „Етър“ до края на редовния шампионат и той се надява русенци да вземат точки в тях. Няма яснота, дали „Дунав“ ще изплува от финансовата криза и ще започне в елита през есента, призна Киров. В момента играчите не вземат заплати, всички изчакват да премине кризата, обясни наставникът на „Дунав“. Той за пореден път пожела здраве на всички футболисти и треньори, което е най-важно в настоящата ситуация.