Григор и Винъс тренират заедно, той показва плочки (Видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/8423378 www.24chasa.bg

Григор Димитров определено не скучае, докато е под карантина в Калифорния заради пандемията от коронавирус.

Българската звезда в тениса направи 35-минутна тренировка с бившата шампионка в "Големият шлем" Винъс Уилямс на живо в Instagram. Тъмнокожата американка предварително бе уведомила, че Димитров ще е специален гост.

Двамата скачаха заедно на въже и правиха различни упражнения. Хвърляха топки, като всеки улавяше от страната, от която му е хвърлена. Най-вероятно зад кадър бе Крис Гро, треньорът на Григор. 

Григор и Винъс тренират заедно, той показва плочки
(Видео)

Уилямс попита Димитров кога ще играят смесени двойки заедно и бившият шампион от финалите на АТП каза, че би се радвал това да се случи. Но му е трудно да играе срещу момичета.

Григор и Винъс тренират заедно, той показва плочки
(Видео)

В края по-голямата от сестрите Уилямс поиска българинът да си покаже плочките. Григор започна да се смее и предложи да направи някакво упражнение. Но отговорът бе: "Не, не знаеш за какво говоря - искам да видя резултата от работата ти във фитнеса." 

Димитров опита да се оправде, че в момента не е във форма, като започна да се гали по корема. Винъс реши да си ходи и тогава нашият тенисист си вдигна фланелката и каза: "Хайде, специално за теб."

Григор е в много добри отношения със Серена Уилямс и двамата излизаха заедно в Париж, когато бъдещият номер 3 света тренираше в академията на Патрик Муратоглу. Когато Димитров тръгна с Мария Шарапова, обидената Уилямс го определи като човек с каменно сърце. После изгладиха отношенията си и сега често тренират на един корт по турнирите.

По повод празника на медиците Григор и други звезди участваха в инициатива на Световната здравна организация със съвети да се пазим от коронавируса. Популярният израз на съдиите по тенис Ready, play ("Готови, играйте") бе променен на Ready, stay - "Готови, останете" (у дома).