УЕФА хвали Българския футболен съюз за стратегическото планиране

https://www.24chasa.bg/sport/article/8423442 www.24chasa.bg
Българският футболен съюз е даден за пример в раздел "Стратегическо планиране"

Работата на БФС получи ново признание, този път на европейско ниво. Българският футболен съюз попада в групата на отличените от УЕФА федерации за планирания период от 2015-а до 2019-а година и е дадена за пример в раздел "Стратегическо планиране", предаде БНР.

Служебният доклад, който се изготвя за служители и партньори на централата, дава пряка представа в Нион за работата, която националните асоциации вършат и как се развиват година за година.

Държавите не се оценяват на общо основание, а са разделени по групи съобразно ранглистата на УЕФА. Така не подлежат на сравнения страни от различни мащаби и икономически потенциал.

България е в третата група при държавите от 21-о до 30-о място и е посочена като пример в раздел Стратегическо планиране. Постиженията на БФС са изграждането на Националната футболна база в Бояна (открита през 2016-а година), както и двете Европейски първенства, на които България беше домакин. Европейското за юноши до 17 години се проведе през 2015-а година с центрове Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора. Европейският шампионат за девойки до 17 години се проведе през миналата година в Добрич и Албена. Като много добра е посочена и работата по програмите на УЕФА, от които се изграждат терени и бази, както за голям футбол, така и за масовия и аматьорския футбол.

Общо категориите, в които УЕФА следи развитието на държавите-членки са седем: имидж, участия в големи първенства и спортни постижения, ангажираност, стратегическо планиране, комуникация и прозорливост, печеливш във финансово отношение бранд и обществено влияние.

В Елитната група от федерации най-много точки е събрала Испания, която съчетава от една страна най-много успехи на юношеско, младежко и професионално ниво, както и общественото влияние на играта. Англия е следваща, а Белгия е най-прогресиращата федерация сред топ 10 в Европа. Общо взето резултатите при изграждането на футболната инфраструктура при най-богатите страни в Европа са сходни и разликите са минимални, като все пак Германия е най-напред.

В нашата трета група по спортни постижения водещи са скандинанците от Швеция и Норвегия, които имат най-много участия на финали на Европейски първенства за младежи до 21 години, както и за юноши до 19 и до 17 години в разглеждания период.

Интересното е, че България, заедно с Норвегия и Швеция, са единствените три страни извън топ 20 от ранкинга на УЕФА, които са класирали отбори на Еврофинали за юноши през тези пет години. Нашите момчета от набор 1998 под ръководството на Ангел Стойков участваха през 2017-а година на финалите в Грузия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане