Наш колоездач в Испания: С комшията си говорим от балкона

https://www.24chasa.bg/sport/article/8439954 www.24chasa.bg

Трудно е. От дома до работата и обратно. Разнообразието е, че със съседите си говорим от балконите.

В Испания е така. Разказва бившият колоездач Георги Балев. Братът на победителя в обиколката на България през 2007 г. Евгени Балев живее в Гандия на 60 км от Валенсия.

Заради пандемията от коронавируса и въведената карантина ни е позволено да излизаме само на пазар, и то до най-близкия магазин. Там на входа има охрана, която пуска по един вътре и строго следи разстоянието между хората да е поне 1 метър. Разходките са забранени, освен ако не излезеш с кучето, но най-много за десетина минути, обяснява Георги. Той работи в голяма фабрика за хляб и тестени изделия, която зарежда не само Испания, но и много други държави в Европа. Производството не е намаляло и работа има достатъчно, служителите са разделени на три смени. Когато излезеш, за да отидеш до фабриката, полицията иска документ, който да удостоверява, че единственият ти маршрут е до работата и обратно у дома. Ако нарушиш правилата, глобите са между 600 и 1200 евро.

Вкъщи се грижим непрекъснато за дезинфекцията, обувките се оставят пред вратата. Не е много лесно дълго време да сме всички у дома, но нямаме избор. Всеки ден в 20 часа излизаме по балконите и ръкопляскаме на полицаите (тук са три различни служби) и на пожарникарите, допълва Георги.

В Гандия паника няма, но хората се страхуват от опасността да се заразят. Телевизиите непрекъснато приканват да си седим у дома. Съобщават и за броя на починалите. Според мен са повече от тези, които обявяват официално, но това си е само мое мнение, коментира Георги Балев.