Ивайло Габровски: Чакам да минат празниците и съм в камиона

https://www.24chasa.bg/sport/article/8459820 www.24chasa.bg

Чакам да минат празниците и карантината, за да пътувам отново с камиона.

Ивайло Габровски е рекордьор с петте си победи в колоездачната обиколка на България. Сега обаче си е у дома и със съпругата си гледат четирите деца.

Преди няколко години софиянецът изкара курс за шофьор на тир и влезе в международния транспорт, защото нямаше друг вариант за работа.

Добре съм, нямам намерение да ставам министър на спорта или на транспорта. А шофьори и охрана винаги се търсят. Сега съм у дома по цял ден, на мен не ми пречи, но на децата още им е трудно да свикнат, че не могат да излизат навън, допълва Габровски.

Ивайло все още не се е отказал да стане шеф на спорта, в който е от дете. Българският колоездачен съюз подаде документи за неплатежоспособност в Националната агенция за приходите и в съда поради невъзможност да покрива стари задължения. На 10 юли миналата година в Пловдив за президент на учредената Българска федерация по колоездене бе избран Драгомир Кузов, а през януари организацията получи лиценз от Министерството на младежта и спорта.

В момента не се случва нищо, но това е в мой интерес. Ще изчакам и нещата ще се наредят. Трябва да си поставяме реални цели. Първо е необходимо да си оправим къщичката, а лошото е, че вече няма кой да кара колело. Е, все пак има малко успокоение, че и обиколката на Италия няма да се състои, не само тази на България. Най-вероятно и с “Тур дьо Франс” ще се случи нещо подобно”, шегува се Габровски. Той приема много тежко, че обиколката на България не се провежда вече няколко години. За последно трябваше да се състои през 2018-а, но пропадна.