В Австрия ще играят пак тенис от 1 май

https://www.24chasa.bg/sport/article/8462154 www.24chasa.bg

Божидар Пампулов: В малките градове карантината се понася по-лесно

В Австрия чакането почти свърши. Със заповед на спортния министър от 1 май всички ще могат отново да играят тенис. Турнири няма поне до 13 юли, както е в целия свят, но тренировките и спортът за удоволствие ще бъдат разрешени.

Доминик Тим наскоро призна, че откакто е професионалист, за първи път му се случва да не пипа ракета поне месец, разказва Божидар Пампулов.

Легендата на българския тенис живее в Дорнбирн, където се събират границите на Австрия, Германия и Швейцария, и признава, че в малките градчета карантината се понася по-лесно.

Разхождам редовно кучето. Освен това правим разходки в парка, а това на други места е забранено, въпреки че се препоръчва всеки ден да се правят поне по 10 000 крачки, защото е полезно за здравето, казва Пампулов.

В Австрия са дисциплинирани и спазват правилата. В началото се усетиха малко късно и в един от зимните курорти имаше заразени, които две седмици не можеха да останат там. Но вече има разразрешение малките магазини да отварят. Когато влизаш да купуваш хранителни стоки, на входа ти дават безплатно маска и ти пръскат ръцете със спрей. Синът ми Любен е в Париж и не може да дойде при мен дори и с кола, защото границата е затворена. Във Франция мерките са много по-строги. Но и тук при нарушение глобата е 350 евро. Едни познати не спазиха задължителното изискване да се движат поне на 2 метра един от друг и трябва да платят 700 евро. Ако не дадеш парите или откажеш, трябва да влезеш в затвора, сподели още Божидар. Неговият брат Матей, с когото играеха в двойка, си е в София.