Павел Колев: Докато няма вписване в книгата на акционерите, няма смяна на собствеността

https://www.24chasa.bg/sport/article/8576799 www.24chasa.bg

"Левски" като клуб със 106-годишна история не заслужава това, което му се случва в момента, но това е нещо, което не зависи от нас." Това заяви изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев, след като получи от Сашо Диков мажоритарния дял от акциите на дружеството, който премиерът Бойко Борисов отказа да вземе.


На въпрос дали е останал изненадан от решението на Васил Божков да прехвърли акциите на Бойко Борисов, вместо на Тити Папазов, както самият Папазов обяви, Колев отговори: "Изненада ме дотолкова, доколкото се надявах, че след разговорите които проведох с него, ще се раздели с акциите по начин, който да позволи на клуба да се бори за съществуването си. Защото в момента ние сме с вързани ръце и каквото и да правим, ефективни действия не можем да предприемем."


На въпрос все пак каква стъпка мисли да предприеме, Колев отвърна: "Дипломация". И допълни: "Имам идея, но няма да ви я разкрия, защото не знам дали ще може да се осъществи."


Помолен да коментира думите на Огнян Герджиков, който е писал Търговския закон, че в момента собственик на клуба е Бойко Борисов, Колев заяви: "Не мога да го коментирам. Не съм запознат какво е казал господин Герджиков, когото познавам от няколко години и който е доста компетентен в тази материя. Това, което знам от гледна точка на дружеството, е, че докато няма вписване в книгата на акционерите, смяна на собствеността няма."


Колев обяви, че е търсил връзка с Васил Божков след събитията, започнали още от сутринта след обявяването на решението, минали през Министерския съвет и продължили на "Герена", но такъв контакт не е осъществен.


Изпълнителният директор обяви, че той и всички ръководни фактори в "Левски" няма да подадат оставки в момента - както се очакваше да сторят като морален акт след края на извънредното положение и при смяна на собствеността, а ще продължават да работят за спасението на клуба. Детайл от пейзажа е, че го правят и без да получават заплати.
И аз, и цялата администрация на клуба, както и спортно-техническото ръководство и продължаваме да си изпълняваме задълженията, основно с мотива да не блокираме работата на "Левски".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 73-годишна възраст легендарният треньор Люпко Петрович живее по-здравословно от всякога! В това се убеди лично репортер на "България Днес". Сръбският специалист, който за последно през миналата година води ЦСКА-София, е започнал редовни СПА процедури. Освен това е отказал цигарите и е намалил алкохола

На море семейно си изкарва почивката бившият депутат Добромир Гущеров, видя "България Днес". Милионерът е заедно със съпругата си, дъщеря си Мартина и нейния годеник, футболиста Димитър Евтимов, край морето. Преди да се отправи към плажната ивица, фамилията сяда в заведение край брега за чаша освежаващо кафе

Любопитна и провокативна реклама заснеха заедно най-сексапилната спортна репортерка в Италия Дилета Леота и голямата звезда на "Милан" Златан Ибрахимович. Двамата застанаха зад камерата в клип на популярна компания за индивидуални фитнес тренировки. За целта красивата италианка нахлузи боксови ръкавици и започна да удря плочките по корема на