"Левски" свиква Общо събрание на 6 юли, няма да връща дарението от Делян Пеевски

https://www.24chasa.bg/sport/article/8603790 www.24chasa.bg
Павел Колев на излизане след заседанието на УС на "Левски". СНИМКА: SPORTAL.BG

Управителният съвет на "Левски" разгледа възможността за свикване на Общо събрание на 6 юли. Ще има и втора дата - на 22 юли. Това обяви изпълнителният директор на "сините" Павел Колев.

"Преди това не можем да го свикаме по закон, детайли едва ли ви интересуват. Предстои да разберем дали ще получим разрешение да проведем Общото събрание на закрито, "Левски" има над 1000 акционери. Ако не може, ще го проведем най-вероятно на "Георги Аспарухов", добави Колев.

За свикване на Общо събрание в първия възможен ден се обяви председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" в интервю пред "24 часа". И описа част от възможните ходове по време на самото заседание.

Павел Колев обяви, че обезсилване на акциите няма да е предмет на предстоящото Общо събрание. "Обезсилване на акциите е доста сложна процедура, крие рискове и иска съгласието на мажоритарния акционер", каза Колев.

Той направи прогноза, че до края на юли на "Левски" ще са необходими около 3 милиона лева.

Изпълнителният директор коментира и позицията на клуба за дарението от депутата Делян Пеевски. "Управителният съвет има позиция, че ние носим отговорност към акционерите на клуба и привържениците на "Левски" да направим така, че клубът да оцелее. Затова няма какво да правим, освен да приемем дарието и да го изхарчим прозрачно. Трябва да предадем "Левски" в добро състояние на следващото управление. "Левски" не се е молил за това дарение, не сме поставяли условия кой да дарява и кой не. Има дарители, привърженици и на ЦСКА. Всеки дарява по своите възможности, разбира се. На нас условия никой не ни е поставял, ние нямаме задължение освен да похарчим парите прозрачно", заяви Колев.