Гаври с "Левски" в електронното гласуване на Божков

https://www.24chasa.bg/sport/article/8607260 www.24chasa.bg
Васил Божков

Васил Божков даде начало на "електронното гласуване" за нов собственик на "Левски" с анкета на страницата си във фейсбук, която ще е активна до 10 часа на 22 май.

"Преди седмица се надявах да се прекратят задкулисните игри с ПФК "Левски". Не се случи. Вие решете кой да получи мажоритарната собственост. Тук ви предлагам четирите най-обсъждани кандидатури и възможност за свободен избор", 

Още в самото начало "избраният от левскарите да поведе бащина дружина" Наско Сираков поведе убедително в гласуването. След него по брой гласове се наредиха Делян Пеевски и Бойко Борисов.

Но всъщност се заформи поредната голяма гавра с "Левски" - каквато позволява анкета във фейсбук с опция за свободен избор.

Сред "остроумните" предложения за нов собственик се появиха бившият собственик на ЦСКА Александър Томов, настоящият собственик на "червените" Гриша Ганчев, Бил Гейтс, Къци Вапцаров, Валери Божинов, Цола Драгойчева, Галена, Кондьо, Наско Ментата, Луна, Митьо Пищова, Радо Шишарката, ЛиЛана, Сашо Диков, Веселин Маринов, МВР, Владислав Горанов, Ахмед Доган, Слави Трифонов, Николаос Цитиридис и редица други.

Всъщност има гласове и за самия Васил Божков, за тръст "Синя България", за Националния клуб на привържениците, за Константин Папазов... Тити, който всъщност уж беше получил уверението на Божков, че ще получи акциите, преди те да бъдат джиросани и пратени на премиера, в гласуването бе изпреварен от Сретан Йосич.

Ясно е едно - гаврата с футболния клуб продължава.

Още след като на страницата на Васил Божков във фейсбук се появи първата анкета "Съгласни ли сте новият собственик да бъде избран с електронно гласуване" (завършила с 80% "да" и 20% "не"), председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян обяви, че това е поредната подигравка.

“Изглежда, че актуалните собственици на “Левски” не са запознати със ситуацията, защото то избори вече имаше. Имаше човек, който излезе и пое отговорност. Това е живата легенда на клуба, който каза, че е готов да поеме нещата в свои ръце. И оттам нататък се поведе този своеобразен избор. Всички левскари се строихме зад Наско Сираков. Ние реално го издигнахме. Имаше всякакъв вид подкрепа от левскарската общност към господин Сираков. В този смисъл изборите са се провели. Може би господин Божков си представя балотажи, но резултатът няма да е различен. Който участва в тази анкета, влиза в цирка”, заяви Хиндлиян.

“Личното ми мнение е, че тази анкета е несериозна. Подигравката с “Левски” продължава с пълна сила”, каза още той.