Борисов: Ако някой е искал доброто на “Левски”, ще даде веднага акциите на Сираков (Обзор)

https://www.24chasa.bg/sport/article/8619596 www.24chasa.bg
Павел Колев, Тодор Батков и Наско Сираков подхождат към паметника на Васил Левски. СНИМКА: Румяна Тонева

Ако някой е искал да помогне на “Левски”, ще предаде на Наско Сираков акциите на клуба веднага.

Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по повод актуалната ситуация с ценните книжа на “сините”.

Мажоритарният им собственик Георги Попов обяви пред bTV, че от “Левски” са изпратили писмо до премиера, защото трябвало той изрично да се откаже от претенции към акциите. Преди десетина дни от Дубай, където Попов е с доскорошния финансов благодетел на “сините”, бе опитано те да се прехвърлят на Борисов. Той обаче категорично отказа.

“Какво общо имам аз с “Левски”, за да ми се пращат писма? Не се интересувам изобщо и няма да коментирам тази тема. Някой ако е искал да направи добро на “Левски”, ще предаде на Наско Сираков веднага акциите и ще приключи темата. Ако има такова писмо наистина,

ще го скъсам

и ще го хвърля

в коша”,

отсече Борисов.

“За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още негови. При негов отказ те ще се върнат при мен. Отказът може да бъде мълчалив. Ние сме го питали в рамките на няколко дни дали ще се разпореди с тях. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на Наско Сираков. Реалистично е те да бъдат в София при господин Сираков до края на другата седмица (на тази-б.р.)”, заяви още Попов по bTV.

Сираков пък поведе малко “синьо” шествие в неделя по повод 106-ия рожден ден на футболния клуб.

Той, изпълнителният директор на “Левски” Павел Колев и бившият собственик Тодор Батков се събраха със съмишленици пред Паметника на Васил Левски в София, поклониха се пред Апостола и поднесоха цветя.

Кирил Ивков и Георги Цветков-Цупето поднесоха венец от името на футболистите, носили синия екип. На сбирката присъстваха още ветерани, фенове и служители на клуба, но поради съображения за сигурност заради коронавируса от “Левски”

решиха събитието

да не е огласено

предварително

публично

и да не се събират голям брой хора.

След събирането стартира и своеобразното шествие от Паметника на Левски до могилката до 22-о училище, където на 24 май 1914 г. група момчета от Втора мъжка гимназия провеждат учредителното събрание.

“На първо място искам да честитя на всички българи този светъл празник 24 май, както и да честитя на всички левскари 106-ия рожден ден на клуба. Смятам, че съм легитимиран от цялата “синя” общност, но документално и юридически още не съм легитимиран. Когато всичко завърши благополучно, ще дам голяма пресконференция, на която да отговоря на всичките въпроси”, заяви Сираков на могилката.

“Решението за Сираков е много добро, тъй като той ще обедини “синята” общественост.

За мен “Левски”

е начин на живот,

не просто идея. Така е и за моите деца. Поклон пред всички, които дават каквото могат за каузата. Трябва да продължим по същия начин, сега трябва да се привлекат и спонсори. Очевидно трябва да се направи сериозна организационна и финансова реформа. Спортно-технически също трябва да се даде всичко, за да се представим на ниво в края на шампионата. Честит двоен празник. Не е случайно, че “Левски” е създаден на този голям български празник. Клубът е символ на възраждането на българския дух”, заяви Батков.

В същото време “сините” фенове изкупиха над 21 000 виртуални билета, които бяха пуснати за рождения ден на клуба с цел да се съберат отново средства в трудната финансова ситуация. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на