В школата си Благо ще помага на деца без средства

https://www.24chasa.bg/sport/article/8630468 www.24chasa.bg
Благо Георгиев СНИМКА: Румяна Тонeва

Бившият национал Благой Георгиев и партньорът му Николай Арсов представиха официално новата школа за футболни таланти BG7 Football Academy.

Записването на деца стартира в понеделник и ще приключи на 20 юли. Школата ще започне дейност на 1 август.

Тя ще работи с деца между 6 и 15 години, но няма да се отказва достъп и на по-малките желаещи да тренират.

"Отдавна ми се въртеше тази мисъл в главата. След като спрях вече с футбола и се установих в България, имах повече свободно време за тази моя инициатива", обясни Благо.

Една от идеите на двамата съмишленици е всеки месец пред децата в школата известен български футболист, бивш или настоящ, да изнася лекция.

Веднъж месечно ще се провежда и родителска среща с треньорите.

"Най-важното е контактът родител-треньор-дете. Нашите треньори са добре обучени млади момчета, търсещи развитие и за децата, и за тях самите. Те ще следят и за образованието, доколкото е възможно, защото без образование един човек е пълна нула“, заяви той.

В школата си Благо ще помага на хора в неравностойно положение. Талантливи момченца, чиито родители нямат средства да плащат таксата, ще получат шанс да тренират безплатно в школата .

"До 1 август ще определим две дечица, а след това ще има и други, на които ще бъде подадена ръка. Те ще бъдат изцяло на наши разноски“, каза бившият национал, който е баща на 4 деца.

Той акцентира и на това, че няма да бъдат толерирани родители с болни амбиции, които крещят по децата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България