Аян плащал по 5000 долара, за да го преизберат в щангите

https://www.24chasa.bg/sport/article/8669880 www.24chasa.bg

Трима руснаци изгърмяха с допинг от 2015 година, вземали анаболни стероиди

Бившият президент на международната федерация по щанги Тамаш Аян е разполагал с над 600 000 долара кеш, за да си купи избора на последните два конгреса. Това разкрива доклада на канадския юрист Ричард Макларън.

По време на последния конгрес в Тайланд делегатите са се редели, за да получат по 5000 долара от генералния секретар генерал Интарат Йодбангтоей, след като му покаат вота си, който са снимали с мобилните си телефони.

"Плащани са до 30 000 долара на глас", пише в доклада на Макларън.

Прегледът на финансите показва, че Аян е имал в джоба си минимум 405 000 долара преди конгресите в Москва и Банкок, на които бе преизбран последните два пъти.

Отделно, част от делегатите, които му гаратирали вота си, били настанени в отделен хотел, доста по-добър от този на останалите.
В някои случаи парите били доставяни директно по стаите на делегатите.

И на двата конгреса Аян надви италианеца Антонио Урсо, който е шеф на европейската федерация.

Три положителни проби от 2015 година пък обяви сегашното ръководство на световната федерация. Всичките са на руснаци. Става въпрос за Наталия Бережная, Олег Чен и Давид Беджанян. Всичките са за анаболни стероиди. И тримата са наказани в момента. Бережная е световна и европейска шампионка, а Чен и Беджанян - европейски.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска