Джокович поздрави феновете в България с трибагреник от “24 часа” в ръка

https://www.24chasa.bg/sport/article/8705218 www.24chasa.bg
Световният №1 в тениса при мъжете Новак Джокович се подписва върху трибагреника, след като човекът на “24 часа” в Белград Найден Тодоров го помоли да изпълни желанието на български фенове. “Поздрави на всички наши братя в България”, каза Ноле на финала на благотворителния турнир, в който участва и Григор Димитров.

Големият спортист благодари дори на родните любители на тениса, уважили турнира му. И повтори: Надявам се, че ще дойда да играя в София

“Благодаря на всички приятели в България.” С тези думи и широка усмивка Новак Джокович хваща подаденото му българско знаме, за да постави безценния си автограф върху него.

Световният №1 изглежда смазан от умора, но и винаги намира сили и за усмивка, и за добро отношение към хората, които станаха част от първия благотворителен турнир от Adria Tour, организиран именно от сръбската мегазвезда в родния му Белград и на кортовете на тенис центъра, носещ неговото име.

Новак води разговор със съпругата си Йелена - директор на фондация “Новак Джокович”, сред деца и фенове пред основната сграда на “Новак Тенис Център”.

В същото време и сериозна група български фенове са в комплекса - заради участието на Григор Димитров и заради възможността да гледат и световния №1 Джокович, и още от най-големите - като Доминик Тийм и Александър Зверев. Жена от българската група с трибагреници в ръка задава съкровен въпрос: “Дали има шанс Джокович да се разпише върху българските знамена за спомен на всички нас?”

И в името на принципа, че големите емоции от спорта са най-вече за феновете, пратеникът на “24 часа” в Белград зададе същия въпрос на Новак: “Би ли дал автограф върху българското знаме за феновете от България?”

“Разбира се. Още веднъж поздрави на всички наши братя”, отвръща Ноле. Разписва знамената, но не просто формално - добавя и своите благодарности към ”приятелите от България” и тези, които са дошли на турнира му.

А на репликата: “Надявам се, че наистина един ден ще разписваш много български знамена, когато дойдеш в София”, Джокович отвръща с нова усмивка и: “Надявам се, че ще се случи.”

Само ден по-рано мегазвездата на световния тенис и актуален №1 при мъжете разкри след въпрос на “24 часа”, че е разговарял с най-успешния български тенисист в историята Григор Димитров за възможността двамата да играят в България.

“24 часа” попита носителя на 17 титли от “Големият шлем”: “Григор Димитров каза, че не е отнело много време - минута или две, за да го убедиш да дойде да играе в Белград, колко време ще отнеме, за да бъде убеден Джокович да дойде да играе в София - час, ден, месец?”.

“Надявам се, че ще се случи скоро. Аз и Григор говорихме по тази тема и на драго сърце ще дойда да играя с него в София. Трудно ми е точно в този момент да кажа конкретно дали би отнело месеци или дни, но се надявам, че в скоро бъдеще това ще стане. Григор е феноменален човек, изключително добър приятел и аз го ценя много. Както и самият той каза - не му трябваше много време, за да се съгласи да дойде тук. Благодарен съм му от сърце, че дойде да играе в Белград, че ще бъде и в Хърватия. Той е наш, вие сте наши, ние сме братя. Затова ще бъде хубаво да играя в България”, отговори Новак.

Григор Димитров пък се прибра в България за първи път от началото на ноември. Макар и за кратко, той се възползва от възможността да мине през София и родното Хасково, преди да се отправи към втория турнир, организиран от Джокович, който ще е в Задар (Хърватия).

Феновете в България пък чакат с нетърпение новините от АТР за промените в календара следствие на прекъсването заради пандемията, за да се израдват максимално на възможността да видят Димитров за по-дълго и в игра пред родна публика за петото издание на Sofia Open, на което вероятно ще имат възможност да се насладят и на други от най-големите в световния тенис, както беше и преди година.