Ивелин Попов пред "24 часа": Дадох положителен тест за коронавирус, а след това - отрицателен. Жена ми и децата са с отрицателни

https://www.24chasa.bg/sport/article/8713317 www.24chasa.bg
Ивелин Попов

Бившият капитан на националния отбор на България и настоящ капитан и лидер на руския "Ростов" Ивелин Попов е дал положителен тест за коронавирус, изолирал се е, а след това е дал отрицателен тест. Тестовете на жена му Елена и децата им Ивелин-младши и Емма са отрицателни. Това съобщи пред "24 часа" самият Ивелин Попов.

"В събота преди тренировка ни направиха тестове. Впоследствие ми се обади треньорът ни Валери Карпин и ми каза, че съм с подозрения, че съм заразен. Каза ми да отидем да си направим тестове цялото семейство. Отидохме. Тестовете на жена ми и децата бяха отрицателни, моя го даде положителен. 

Взех решение да се изолирам в друг апартамент и да съм сам, за да не затварям и тях. Валери Карпин ми каза, че и според него това е правилното решение. Затворих се и не съм комуникирал с Елена, с децата и с никого от три дни. Вчера дойдоха отново да ми вземат тест. Президентът ми звънна днес и ми каза, че тестът е отрицателен. Нямам абсолютно никакви симптоми - нито кашлица, нито ме боли глава, нито гърло, абсолютно нищо", заяви Ивелин.

"Отборът е поставен под карантина за две седмици и чакаме указанията от "Мач премиер" и от футболния съюз", каза още той.

От "Ростов" потвърдиха новината, че отборът е под карантина, без да назовават имена на заразени. В официалното съобщение на "Ростов" се казва, че са забелязани "отклонения от нормите", което не означава непременно заразяване с COVID-19.

Руският "Спорт-експрес" обаче твърди, че действително става дума за положителни тестове за коронавирус. Според изданието освен Ивелин Попов положителни тестове са дали Роман Ерьоменко, Хорен Байрамян, Матиас Норман, Денис Хаджикадунич и Арсений Логашов.

В петък (19 юни) "Ростов" трябваше да гостува на "Сочи" при подновяването на руската Висша лига, но мачът ще бъде отложен.