“Уимбълдън” се маха от “Евроспорт”, Бундеслигата също?

https://www.24chasa.bg/sport/article/8756296 www.24chasa.bg

“Евроспорт” повече няма да излъчва “Уимбълдън”. Изданието за 2020 г. на Откритото първенство на Великобритания по тенис трябваше да стартира днес в Лондон, но бе анулирано заради пандемията от COVID-19. То се излъчваше на територията на България по “Евроспорт” в периода 2017 – 2019 г., но заради катастрофалните рейтинги договорът не бе подновен.

“Уимбълдън” е бил предложен на “Диема”, но заради сериозното разминаване между исканата от праводържателите сума и предлаганото от канала преговорите са зациклили в ранна фаза. Така България към момента е без телевизия, която ще излъчва турнира.

Бундеслигата също е на път да напусне “Евроспорт” след 11 години престой в ефира му. Германското първенство бе закупено през 2009 г. за страните от Източна и Северна Европа. През годините пазарът обаче отесня сериозно и в момента правата са в “Евроспорт” единствено за страните от бивша Югославия, Прибалтийските републики, Албания и България, като договорът изтича с приключването на настоящия сезон. А предвид предстоящото съдебно дело, заведено от Германската футболна лига срещу компанията майка “Дискавъри” за преждевременното прекратяване на контракта в Германия, сключването на нов такъв за България граничи с абсурда.

По тази причина Лигата е изпратила в началото на месеца оферта до няколко български телевизии за закупуване на правата. Поне две от тях са проявили интерес, но преговорите между страните продължават.

Евентуалната раздяла с Бундеслигата ще продължи черната серия на “Евроспорт”, който в последните 18 месеца изгуби правата за световните първенства по лека атлетика и плуване, МЛС и мъжките тенис турнири в Доха и Щутгарт.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" Сандански 2020. Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се

С влогърство може да се живее в България КОЙ Е ТОЙ Слави Панайотов е най-известният и успешен влогър у нас. По-известен е и като Слави The Clasher, основател на едноименния български YouТube канал в мрежата за споделяне на видеосъдържание. Роден е през 1986 г. в Пловдив, завършва университет в Холандия със специалност хотелиерство и туризъм

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве