До часове дават заплати в "Дунав"

https://www.24chasa.bg/sport/article/8758500 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторът

Юлиян Загоров: Прави се всичко възможно, играчите да получат парите си в рамките на няколко часа!

Сделката за „Дунав“ се забави, но е напреднала и ще е факт, твърди новият спортен директор на клуба

„Въпрос на часове е да бъдат изплатени заплатите и футболистите в „Дунав“, прави се всичко възможно, въпреки, че сделката все още не е напълно оформена документално. След мача срещу „Ботев“ Враца влязох в съблекалнята и разговарях открито и приятелски с момчетата.“, заяви за „24 часа“ новият спортен директор на клуба Юлиян Загоров.

„Това, което каза пред медиите треньорът Людмил Киров, е следствие от досегашното управление на „Дунав“ и ние се опитваме да го променим. Наистина някаква заверка на документите по сделката за прехвърлянето на клуба се бави, което пречи на нейното официално обявяване, но тя е много напреднала и се надяваме скоро да стане факт. Още повече, че става въпрос за големи суми за неплатените заплати и новите собственици не биха ги дали, ако не са сигурни, че сделката ще стане факт. Време е да се случат нещата и момчетата да си получат заслуженото. Аз също съм бил футболист и не подценявам труда им. Още повече, че най-важните мачове предстоят на отбора“, каза Загоров.

Очаква се дължимите заплати да бъдат изплатени не само на футболистите, но и на служителите в клуба, които също не са вземали пари от дълго време. Юлиян Загоров смята, че създалото се напрежение около отбора е излишно и дори може да попречи на селекцията в клуба. Само преди ден треньорът Людмил Киров изригна пред медиите, че футболистите не са получили обещаните заплати, омръзнало им е да бъдат лъгани и спират тренировките от днес, като заплаши и че могат да бойкотират оставащите мачове от сезона.