2,3 млн. евро е цената на Филип Кръстев

https://www.24chasa.bg/sport/article/8761074 www.24chasa.bg
Николай Жейнов показва мандата на Петьо Костадинов за трансфера.

Белгийци разкриха най-пазената тайна в българския футбол. Трансферната цена на Филип Кръстев в “Ломел” е 2,3 милиона евро. И в момента се чудят дали парите си заслужават.

В същото време около трансфера не спират скандалите.

Мениджърът Николай Жейнов разби на пух и прах твърденията на президента на “Славия” Венци Стефанов, че се е опитал да се намеси в трансфера.

Още през миналата есен, когато Филип нямал още 18 години, той се разбрал със семейството му да помага.

След това организирал да дойдат мениджъри и скаути на европейската квалификация за юноши в Турция за Кръстев и Димитър Тонев от “Ботев” (Пд).

“Преди това никой не бе чувал за него. И 20 дни преди всичко да стане, от “Славия” му назначиха за мениджър Петьо Костадинов. Ето го и мандата, който е направен за “Манчестър Сити”. Явно дори не са знаели с кого ще подписват и че англичаните имат наказание”, заяви Жейнов и показа документа. “Мен щеше да ме е срам, ако ме използват така. А синът на Костадинов е администратор на “Славия” и акционер в мениджърската фирма на баща си”, категоричен бе Жейнов.

Според него шумно рекламираната сделка е пълен фишек. “Нямам мандат да го кажа, но само мога да споделя, че заплатата му е по-малка от тези, които се дават в “Ботев” (Пд), “Черно море” и “Берое”. На всичко отгоре за първи път виждам договор за 4 години без всякакво увеличение на заплатата. Само 10%, ако тимът влезе в първа дивизия. А ако не влезе? Направихме около 20 забележки. За първи път виждам договор, в който няма самолетни билети, квартира, автомобил. Беше направен за играч, който е от страна извън ЕС”, обясни Жейнов.

Забележките нарочно били извън финансовите параметри, за да не се накърнят правата на “Славия” и били предадени на Веселин Сърбаков, силния човек при “белите”.

Жейнов имал оферти за Кръстев още докато той не е имал професионален договор и можел да го измъкне само срещу компенсация.

“По желание на родителите и самия Филип не го направихме, защото “Славия” го е направила футболист. И в момента нямам договор с него. Имам обаче доста такива с нула комисиона”, допълни Жейнов.

Венци Стефанов му отвърна, че е по-добре да си трае, за да не отвори кутията на Пандора, и намекна, че е имало проблеми и с трансфера на Никола Колев в “Интер” от “Ботев” (Пд), като се е стигнало до заплахи в офиса на Жейнов.

Оказа се, че екшънът бил в Пловдив, като Жейнов бил поканен от ръководството на пловдивчани да присъства. Според него е занесъл оферта за над 1,4 милиона евро.

Жейнов имаше и проблеми с “Левски”, но сега контактувал добре с Наско Сираков.

Изненадващо в края Жейнов обясни, че евентуално би се кандидатирал за президент на БФС на конгреса на 11 декември. Стига да има клуб, който да прецени, че може да помогне на българския футбол.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена