10 г. забрана за футболна дейност на бившият секретар на ФИФА Маркус Катнер

https://www.24chasa.bg/sport/article/8761535 www.24chasa.bg

Бившият генерален секретар на ФИФА Маркус Катнер беше наказан със забрана за всякаква футболна дейност за срок от 10 години и глобен с 1 милион швейцарски франка, след като беше признат за виновен по обвинение в конфликт на интереси и злоупотреба с власт. Това обявиха от световната футболна централа, предава БГНЕС.

Наказанието е наложено от Етичната комисия на ФИФА след разследване, започнато през септември 2016 година, което включваше също така бившият президент Сеп Блатер и друг бивш генерален секретар Жером Валке.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена