Любо Ганев подписа за национален център по плажен волейбол

https://www.24chasa.bg/sport/article/8768085 www.24chasa.bg
Белчо Горанов открива олимпийския фестивал в "Албена". Зад него са Екатерина Дафовска, Любомир Ганев и Анатоли Илиев.

Екатерина Дафовска се включи в откриването на  XIII олимпийски фестивал

Президентът на федерацията по волейбол Любомир Ганев подписа 5-годишен договор за създаването на национален център по плажен волейбол с Маргита Тодорова, член на надзорния съвет на "Албена".
"Главната цел е да класираме поне една двойка в олимпийския турнир за Париж. Условията в курорта за този спорт са идеални и със сигурност ще направим турнир тук", обясни Ганев.

Домакините се похвалиха, че вече няколко години правят кампове на германски отбори точно в атрактивния спорт.

През август на новите игрища в Панчарево пък ще има голям турнир по плажен волейбол, който е от календара на международната федерация.

Като вицепрезидент на БОК Ганев участва и в откриването на XIII олимпийски фестивал в "Албена". С него бе и олимпийската ни шампионка по биатлон Екатерина Дафовска. Стартът на състезанията бе даден от генералният секретар на БОК Белчо Горанов и организаторът Анатоли Илиев.

Във феста се включиха 400 деца в 7 вида спорт, като тазгодишното издание са по-малко заради мерките срещу коронавируса. За първи път има надпревари по бадминтон. Останалите спортове са лека атлетика, минифутбол, баскетбол 3х3, тенис на маса, плажен волейбол и плуване.
В леката атлетика най-многобройно присъствие заявяват отново представители на клубове от София, Шумен, Русе и Варна, а общо участниците са над 100. Кросовите бягания на 1 и на 3 км са из алеите на курорта. В плуването най-много участници са записани от школата на "Черно море" и СК "Бриз" от Бургас, както и от Русе и Шумен. В баскетбола са заявени по отбори от Търговище, Варна и от Шумен, софиянци са представени с един тим. За втора поредна година в плажния волейбол се включват отбори от Сопот, този град ще има участие и в кросовите бягания.

Домакините наистина се справят доста добре с поддържането на мерките. През целия ден се дизинфекцират улиците, а всеки влизащ автомобол минава също през това. Хотелите са с дезинфектанти. По собствена инициатива се затварят нощните заведения, за да не се събират много хора накуп. На плажа чадърите са през 7 метра. И въпреки повечето заразени вече има туристи от Румъния и Русия в курорта.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България

Надя Панкова Сякаш живеем в някакъв калейдоскоп. Проблемът в нашия е, че накъдето и да го въртим, виждаме едни и същи картини. Още от 1990 година. Та до днес. Поредният опит на протестиращите да са оригинални, бе преди броени дни на "Орлов мост" - тази ключова точка, без която сякаш протест у нас няма как да се случи