Нови 4,5 млн. лв. дългове дърпат “Левски” към дъното. Сираков се виждал с Домусчиев за парите от тв

https://www.24chasa.bg/sport/article/8769290 www.24chasa.bg
Наско Сираков СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Собственикът на “Левски” Наско Сираков обяви, че “ситуацията сега е още по-тежка” спрямо момента на получаването на акциите на клуба, когато в касата имаше около 100 000 лева. Сираков разкри, че в месеците откакто Васил Божков и компаниите му не можеха да дават пари за “Левски”, а в същото време върху света се стовари и пандемията от коронавирус, клубът е натрупал нови задължения от около 4,5 млн. лв.

“При нас не са толкова решаващи проблемите със старите задължения, сигурни сме, че с тях във времето ще се справим. Големият воденичен камък, който дърпа “Левски” към дъното, са тези дългове, натрупани в последните месеци. И трудно ще се измъкнем от тази ситуация. Тези дългове са около 4,5 млн. лв.”, заяви Сираков пред БНТ.

“За вноските към НАП вече няколко месеца се грижат единствено нашите привърженици, за което няма как да спрем да им благодарим

Имаме две различни задължения към НАП - едното е споразумението, според което 3 г. трябва да плащаме по 143 000 лева. Тези задължения са поети от нашите привърженици, а другите се трупат и доста са набъбнали от февруари. И имахме доста проблеми с НАП, особено в последните два дни. Но радостното е, че постигнахме разбирателство за предоговаряне”, съобщи още Сираков.

От “Левски” съобщиха официално, а и Сираков каза, че “вече се водят преговори с една от заинтересованите страни за разпределението на парите от телевизионните права.”

“Имах среща и с г-н Домусчиев - не искам другите отбори да получават по-малко. Ако някой не е разбрал, да му кажа. И самият г-н Домусчиев ще е доволен от това. И самият “Лудогорец” ще има интерес от конкуренцията, за да е по-подготвен за европейските турнири. Искаме да бъде оценена гледаемостта на “Левски”. Не получаваме достатъчно средства на базата на гледаемостта и фенската маса, която има “Левски”. Искаме възможност, гледайки, феновете ни да знаят, че подпомагат клуба. До момента за 9-10 месеца от началото на сезона всеки клуб е получил по 235 000 лв.”, каза той.

Сираков разкри, че 35-те процента, които прехвърли на Тити Папазов реално се продават и също биха били средство за финансови постъпления.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12