Пранди: В националния не е нужно да се обичаме, а и той не е капсула

https://www.24chasa.bg/sport/article/8789847 www.24chasa.bg
Пранди разговаря с помощника си Николай Желязков. СНИМКА: Румяна Тонeва

В националния отбор не е необходимо да се обичаме, а той не е капсулована организация.

Това обяви селекционерът на волейболистите Силвано Пранди, който от вчера започна работа с отбора.

Избраниците на италианския специалист и помощника му Николай Желязков се събраха на лагер в София на 22 юни. Той ще продължи до 15 август, въпреки че заради коронавируса през 2020 г. турнири няма да има. Търсят се съперници за контроли.

"Започваме нов цикъл. През тези 5 седмици трябва да поставим основите и механизмите на игра, които смятам, че ще са ефективни за световното през 2022-а и олимпиадата 2 г. по-късно. Трябва да интегрираме в отбора младите състезатели, за да са готови за своята роля в следващите години.

Нека не забравяме и, че нашата непосредствена цел са европейските квалификации през януари. Преди мачовете тогава няма да имаме време, тъй че сега е подходящ момент да поставим основите на стила, който искам да имаме", заяви Пранди, за когото това е трети мандат начело на България.

"Важно е отношенията ми с всички волейболисти да са нормални и професионални. Не е необходимо да се обичаме, защото нито аз ще се оженя за тях, нито те - за мен.

Искам да подчертая, че националният отбор не е капсулована организация и щом един път си попаднал в нея, не може да излезеш или обратното. Националният отбор е отворен за всички и личните отношения не трябва да имат значение", добави Пранди.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни