Наско Сираков: "Левски" ще го бъде - без тирета и запетайки

https://www.24chasa.bg/sport/article/8816425 www.24chasa.bg
Наско Сираков

"При "Левски" няма да има тирета, запетайки, точки, няма начин. "Левски" ще го бъде - това е 100% сигурно. Ако трябва, само със собствени кадри и юноши." Това заяви собственикът на клуба Наско Сираков.

Относно спекулациите, че е готвен вариант за вземане на лиценза на "Септември", ако тимът влезе в Първа лига, силният човек на "Герена" каза: "Аз намирам за целенасочено да се пуска такава информация. Приятел съм с Румен Чандъров, но не съм го виждал от месец. Ако трябва да съм честен, не искам да го виждам сега, защото му дължим сума за Здравко Димитров."

"Левски" няма проблем с лиценза си. До 31 юли може да има проблем с европейския лиценз за догодина. За нашето първенство няма проблем", добави Сираков.

"Унизителното състояние, до което е докаран любимият ни отбор, е плод на лошо управление в последните 10 години. Сигурен съм, че всички заедно ще докажем, че любовта ни може да направи чудото и да изправи на крака този велик клуб. Вярвам, че с общи усиля това ще се случи", заяви мажоритарният собственик.

Продаване на 35-те процента от акциите, които по принцип трябва да бъдат прехвърлени на Тити Папазов, продажбата на футболисти и дарителски кампании и активност на феновете са основните "оръжия" в битката за спасение на "Левски".

"Акциите на Тити са още в мен. Заради болестта му не успяхме да му ги прехвърлим. Следващата седмица, ако тестовете му са отрицатели, ще задействаме тази процедура. Наистина тези акции са предвидени за продаване", призна Сираков.

"Трансферният прозорец все още не е отворен на доста места. Има интерес към наши играчи. Това е другото перо, на което разчитаме, за да можем да покрием финансовата дупка, която се отвори между февруари и сега", обяви Сираков. "24 часа" вече ви информира за сериозен интерес дори от "Лудогорец" за Станислав Иванов и Найджъл Робърта, като има и предложения от чужбина. Добри постъпления биха дошли и от евентуални продажби на Паулиньо и исландския национал Холмар Ейолфсон.

В същото време задълженията от февруари насам може да позволят на някои да си тръгнат сами. "Ние забележки към футболистите и персонала нямаме. Всички проявяват разбиране. Смятам, че ще се договорим с всички футболистите, които искаме да останат в клуба. Има играчи, които може да напуснат, но що се отнася до тези, към които има интерес, правим всичко възможно да ограничим щетите максимално", добави Сираков.

"Ако трябва ще играем с юноши и собствени кадри, но "Левски" ще го бъде", уверен е той.

"Всички са наясно, че ножът е опрял в кокала. Не спираме да работим по различни идеи. Странното е, че спонсори и рекламодатели, които сами ни търсиха, в последно време се оказаха със сериозни проблеми в бюджета за реклама и се отдръпват. Сигурен съм, че с видеоклипа към левскарите ще дадем началото на сериозен оздравителен процес на клуба. Призовавам феновете да положат усилия в закупуването на абонаментни карти. Разчитаме много на това перо", каза още собственикът.

Преди Сираков да дойде на "Герена" в четвъртък, за да обяви старта на новата кампания за привърженици и да говори за бъдещето на клуба, на стадиона на "сините" се появи странен транспарант, явно от недоволен фен или фенска група: "Шушу-мушу къща разваля, г-н Сираков". Към момента причината не е ясна.

"В сряда имахме повече от 2 часа разговор с голяма част от фракциите. Посланието ми към всички тях е, че каквото и разделение и разногласие да има помежду им, единствено заедно можем да помогнем на "Левски", каза Наско Сираков.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта