Павел Колев: Обявяване в несъстоятелност ще е неизбежно и не е далече, ако ситуацията не се промени

https://www.24chasa.bg/sport/article/8816919 www.24chasa.bg
Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев бе върнат към думи, че само извънредното положение е "спасявало" клуба от подаване на молба за несъстоятелност заради невъзможност за изплащане на задължения към футболисти и партньори, след което попитан дали трябва да се подаде такава молба в съда в момента.

"Първо, аз никога не съм казвал, че само извънредното положение спира подаването на молба за несъстоятелност. Второ - не е вярно, че "Левски" не е коректен към партньорите си. Напротив. Благодарение на дарителската кампания и приходите, които успяхме да реализираме от продажбата на артикули във фен магазина - отчитаме се всеки месец, ние сме изключително коректен платец към всички наши партньори. Говоря за доставчици, фирми, с които работим. Нещо, което назад в историята не е било така. Факт е, за съжаление, че не можем да съберем достатъчно средства, за да сме коректни към служителите на клуба, в това число и футболистите. Конкретен срок за подаване на молба за несъстоятелност няма. Това в някой момент ще стане неизбежно, ако ситуацията в клуба не се промени. Но за всички е ясно, че в някакъв момент това ще трябва да се случи и този момент не е далече", заяви Павел Колев.

По темата за футболистите, които евентуално биха си тръгнали, без "Левски" да има никакъв ход, Колев обясни още веднъж какъв точно е механизмът: "Разтрогването на договора за неизплатено възнаграждение не може да стане автоматично, а клубът трябва да бъде уведомен. Има срок, в който това трябва да се случи. Ако не го направи в този срок, тогава вече се стига до прекратяване на договора. Тоест има писмо-уведомление, след което тече срок. Не е толкова просто.".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка