ЦСКА иска заличаване на сдружение на новак в елита

https://www.24chasa.bg/sport/article/8818751 www.24chasa.bg
Станислав Трендафилов

ЦСКА е поискал от прокуратурата да заличи от регистрите сдружението “Футболен клуб “Централен спортен клуб на армията 1948” поради факта, че изпълнява дейност, която не е вписана в документите му. “Там никъде не пише, че ще управляват футболен клуб”, категоричен е юристът на “червените” Станислав Трендафилов.

Точно това сдружение е с лиценз за елита според сайта на БФС.
“Според мен е допусната техническа грешка, защото в документите е посочен ЕИК на търговското дружество, което миналия сезон игра във Втора лига”, обясни Трендафилов.

Трендафилов и шефката на “Ред Енимълс” Искра Григорова са били в полицията, където са подписали протокол, че нямат никакъв договор или отношения с новака в елита, след като в офисите му бяха открити изненадващо близо 400 артикула с емблемата на ЦСКА.

В момента се преценява дали документите са достатъчни, за да бъдат дадени на прокуратурата за образуване на досъдебно производство.
“Нямаме никакво намерение да търсим пропуснати ползи. Просто искаме държавата да се произнесе по казуса. В противен случай може да си направим едно първенство от ЦСКА-та, друго - от “Левски”-та, “Локо”-та и до безкрай. Представяте ли си някой да тръгне да си направи “Ливърпул” в Англия и държавата да му позволи това?”, допълни Трендафилов.
Отделно се води и гражданско дело, на което е даден ход.

“Ред Енимълс” е дружеството, което спечели търга за имуществото на старото акционерно дружество на ЦСКА, което включваше емблемата и търговската марка, които бяха заложени пред НАП.

След това обаче 3 сезона от новака в елита ползваха емблемата. В официалния сайт той се бе обявил за наследник на ЦСКА. След идването на полицията изненадващо сайтът спря да работи.