Общо събрание на "Левски": Сираков, Тити и Петър Ганев в надзорния съвет (снимки)

https://www.24chasa.bg/sport/article/8820075 www.24chasa.bg
Бившият финансов директор на "Левски" Константин Баждеков говори с Наско Сираков преди началото на общото събрание на "Герена". СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

Общото събрание на "Левски", на което Наско Сираков ще бъде официализиран като собственик на клуба, започна. Заради удължаването на срока на извънредната епидемиологична обстановка и в следствие на предприетите мерки за ограничаване на разпространение на вирус COVID-19 ръководството на "сините" преобразиха вътрешния паркинг на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" в своеобразна зала за събранието, в която да има и разстояние между делегатите.

Очаква се Наско Сираков да бъде избран за председател на Надзорния съвет на ПФК "Левски", а за членове да бъдат утвърдени Константин Папазов и предложеният от тръст "Синя България" икономист Петър Ганев.

След това Надзорният съвет ще назначи нов Управителен съвет. А впоследствие ще бъде утвърден и нов изпълнителен директор на клуба, като се очаква Павел Колев да остане на поста. 

Наско Сираков получи от Васил Божков 86,6% от акциите на клуба, които се водеха на името на Георги Попов. След това обяви, че 35% от тях ще прехвърли на Константин Папазов, като стана ясно, че тези акции ще бъдат обявени за продажба и ще са едно от основните "оръжия" в битката за спасение на закъсалия финансово клуб. 

Самият Тити не може да присъства на събранието заради заразяването си с коронавирус. Това е и причината все още формално да не е получил обещаните от Сираков акции. Важната сбирка на акционерите на "Герена" пък съвпада и с 53-ия рожден ден на Папазов.

Общото събрание беше открито от Ангел Станков, който направи емоционално обръщение към акционерите. 

"Това е може би най-тежкият период в историята на "Левски". Всички ние - фенове, ръководители, ветерани, сме призвани да се изправим рамо до рамо напук на всички проблеми, които ни връхлитат един след друг. Нека да покажем на България какво означава семейство, общност, как се защитават идеали, завещани от Апостола. В трудните моменти по време на епидемията как лишавахме семействата си, за да помогнем на любимия отбор финансово и морално. Да си припомним и Гунди. Неговата обич към клуба, към публиката. За това, че каза "една държава, една страна и един отбор. С него се родих, с него ще умра", каза още той. Да си припомним и това, което най-много за нас феновете използваме най-често. "И преди, и сега - "Левски" значи свобода", "Сърце, душа - за "Левски" (София)", "Един за всички, всички за един". Нека бъдем обединени в този момент", заяви Ангел Станков, преди да се стартира самото събрание и да се премине към осемте точки от дневния ред.