Пиронкова: Подадох заявка за US Open, искам и на "Ролан Гарос"

https://www.24chasa.bg/sport/article/8884523 www.24chasa.bg

Цветана Пиронкова се обърна към феновете си в Instagram. Онзи ден стана ясно, че звездата ни в тениса влиза директно в основната схема на US Open. Пиронкова не е играла от 6 юли 2017 г., когато отпадна от "Уимбълдън". След това роди сина си Александър. Но в списъка за откритото на САЩ е със защитеното си класиране - №123 от 17 юли 2017 г.

"Здравейте, приятели!

Бих искала да споделя с вас малко информация относно намеренията ми за участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон.

Знаете, преди няколко месеца ви споделих желанието си отново да се състезавам на професионално ниво.

За съжаление обаче поради пандемията от Covid-19, тенис сезонът тази година вече е ограничен до едва няколко турнира, а тяхното  провеждане отново не е напълно сигурно.

Подала съм заявки за участие на няколко турнира, включително и US Open. Предстои да подам заявка и за турнирите на червена настилка в Европа, сред които и Roland Garros. Поради множество фактори,  свързани с условията за провеждане на турнирите в момента, ограниченията при пътуване и цялостната обстановка, не мога категорично да потвърдя участието си на който и да е турнир. Това е и причината, поради която до този момент не съм споделила официално тенис календара си.

Продължавам да следя изкъсо обстановката и информацията за всеки един турнир, която се променя ежедневно и на базата, на която ще взема финално решение за участие на съответния турнир.
В рамките на следващата седмица предстои да взема решението за участието ми на US Open, което ще споделя с вас своевременно.
Благодаря ви за разбирането и подкрепата!", написа 32-годишната Пиронкова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро