Русе посрещна ултрамаратонеца Владимир Ставрев

https://www.24chasa.bg/sport/article/8886678 www.24chasa.bg

След 420 пробягани километра ултрамаратонецът Владимир Ставрев пристигна в Русе снощи, 6 август, в 21:00 часа, на русенската крайбрежна зона.

Това беше четвъртият ден от седем-дневното предизвикателство на спортиста, с което той иска да популяризира най-дългия туристически маршрут по наречието на р. Дунав, който минава през повече от 100 населени места, обясниха от Община Русе.

Русе посрещна ултрамаратонеца Владимир Ставрев

Деян Димитров и Лъчезар Иванов от отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ към Община Русе посрещнаха спортиста с българския флаг и флага на Община Русе, поздравителен адрес от временно изпълняващия длъжността кмет на Община Русе Енчо Енчев и със специален подарък – картина, с изобразени аристократични сгради от центъра на Русе.

Русе посрещна ултрамаратонеца Владимир Ставрев

Стартирайки от с. Куделин, Видинска област, Ставрев бяга по веломаршрута на Дунав Ултра, а русенска група бегачи и колоездачи го посрещна още в Две могили, за да сподели преживяването със спортиста.
Самият Владимир Ставрев споделя, че е минал през много красиви малки населени места, които за първи път открива, и че те заслужават внимание и възможност за развитие.

Спортистът добавя, че дори 40-градусовите температури не го отказват от целта, а тя е до 9 август, неделя, да стигне до своята крайна точка по маршрута – с. Дуранкулак, област Шабла.

Ставрев остана да пренощува в Русе, а рано тази сутрин се отправи към Тутракан, където също очаква подкрепата на съмишленици.

Община Русе подкрепя българския спорт и инициативите на младите спортисти и пожелава успех на Владимир Ставрев и неговия екип.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г