71-годишен бегач побеждава артрита и се готви за участие в Националните спортни игри

https://www.24chasa.bg/sport/article/8894652 www.24chasa.bg

Не питай за скоростта, забрави за времето, бягай свободно и бъди щастлив – това е мотото на 71-годишния Уан Чаншън. За това разказва Радио Китай.

Като дете той страда от артрит и нито едно лечение не му помага да се справи с болестта. На 15-годишна възраст родителите му го водят при опитен лекар по традиционна китайска медицина, който им казва, че единствено бягането ще спаси сина им. Уан се вслушва в съвета му и след известно време здравето му се подобрява. Воден от желанието да бъде здрав и да поддържа това хоби, той упорито бяга вече 55 години.

„Когато бях млад, работодателят ми се учудваше на моя дух и неизчерпаема енергия“, разказва Уан в интервю за „Пийпълс дейли“, добавяйки, че бягането е оформило не само тялото му, но му е помогнало да изгради несломима воля.

Благодарение на постоянството му през последните няколко десетилетия, 71-годишният Уан продължава да е в страхотна форма, на която биха завидели дори опитни спортисти. „Когато си поставя цел, съм готов да направя най-доброто, на което съм способен. Това ме насърчава да бягам и ме мотивира да се придържам към тази идея“, обяснява Уан.

Той се надява следващата година да участва в маратона към Националните спортни игри в гр.Сиан и да се състезава с приятели от цялата страна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г