БФС наруши закона за спорта още с началото на първенството

https://www.24chasa.bg/sport/article/8896596 www.24chasa.bg

БФС наруши закона за спорта в България още с началото на футболното първенство.

Според неговите разпоредби клуб, който няма регистрация в Министерството на младежта и спорта, което води официален регистър, няма право да участва в шампионатите на нито едно ниво в България.
Става въпрос за два новосформирани клуба - “Левски” (Лом) и “Извор” (Горски извор) в Югоизточната.

Въпреки липсата на рагистрация ломчани направиха 0:0 като гост на “Янтра” (Полски Тръмбеш), а новакът от Горски извор загуби с 0:1 от “Загорец” (Нова Загора), като Данислав Атанасов се разписа в 85-ата минута, а бившият играч на “Арда” в елита Митко Плахов, който вече е при новаците, бе изгонен в 77-ата.

При справка в регистъра клуб в Горски извор няма регистриран. В Лом единственият е “Поломие 2012”, което няма общо с “Левски”. При това положение и двата мача не е трябвало да се играят. В закона не е предвидено изключение, като да речем, че се чака обработка на документи.

Всички клубове имаха повече от година да се регистрират, но това вероятно не е било приоритет на БФС, който подава документацията.
Последните вписвания в регистъра са от 30 юли.

Към момента 444 клуба са вписани в регистъра на ММС като членове на футболния съюз. Той обаче включва и временните такива, които нямат право да участват на конгреса през декември.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро