“Локомотив” (Сф) възражда женския волейбол

https://www.24chasa.bg/sport/article/8900219 www.24chasa.bg

“Локомотив 1929” (София) сформира женски отбор и подаде заявка за участие за сезон 2020/2021 на Национална волейболна лига. Столичният клуб се завръща на волейболната сцена на професионално ниво след години отсъствие, след като за последно участва в НВЛ-жени през сезон 2012/2013 под името Локомотив-Връбница.

“Целта ни е да върнем традицията, съществувала дълги години и да възвърнем позиции. Няма да поставяме някакви невероятни цели. Въпросът е да влезем поне в шестицата на първенството, ще видим нататък. Основна цел пред нас за в бъдеще ще е развитието на женското ни направление. Да вкараме девойки от школата в представителния отбор и да има къде да вървят нагоре и да играят. Защото, особено в София, се намалиха страшно много женските отбори. В момента са два - ЦСКА и Славия, с нас ще станат три. А преди това бяха много повече. Надявам се да станем пример и да дадем сили на други клубове да възобновят женското направление, тъй като през годините то изпадна значително”, заяви изпълнителният директор на “Локо” (Сф) Бригита Славова. 

"До решение стигнахме общо, всички в клуба. Аз съм изпълнителен директор, но и в разговори с треньори и ръководството на ОСК Локомотив, в лицето на г-н Даме Стойков, всички бяхме на едно мнение – хубаво е да имаме представителен отбор", добави тя.