Дисквалифицирали българина, спечелил Fantasy Premier League Manager, заради negar4e в чат

https://www.24chasa.bg/sport/article/8903094 www.24chasa.bg
Александър Антонов (вляво) е използвал расистко обръщение към Рахим Стърлинг и затова резултатът му е бил анулиран. СНИМКА: Дейли Мейл

Използване на расистки думи по адрес на Рахим Стърлинг от "Манчестър Сити" е причината Александър Антонов да не спечели тазгодишното издание на Fantasy Premier League Manager.

Това бе оповестено в официалния сайт на играта, която има повече от 7 милиона играчи по целия свят.

На 26 юли Антонов успя да спечели най-известната симулационна игра за футболни мениджъри в света, но скоро след това класирането бе актуализирано и отборът на българина беше изтрит и вече не фигурираше на първото място.

Причината е, че в затворен чат със свои приятели във Фейсбук Александър е използвал думата "негърче" по адрес на Рахим Стърлинг.

Това се е случило в момент, когато той е бил разочарован от английския национал заради слабото му представяне в един от мачовете и малкото точки, които е донесъл на отбора на Александър.

Според организаторите на играта расизмът е грубо нарушение на правилата и затова първото място е било отнето от нашия сънародник и наградата за него ще отиде при втория в класирането.