Симеон Щерев ще поеме женския отбор по борба на Русия

https://www.24chasa.bg/sport/article/8907081 www.24chasa.bg
Симеон Щерев

Легендата в българската борба Симеон Щерев ще поеме руския женски отбор по борба. Това заяви пред ТАСС президентът на Руската федерация по борба Михаил Мамиашвили.

Преди това Щерев заемаше поста старши треньор на националния отбор. Той влезе в треньорския щаб през пролетта на миналата година. Преди това начело на националния отбор бе Магомед Алиомаров, който почина на 13 май от COVID-19.

Мамиашвили каза, че ръководството на руския женски отбор по борба е поверено на Щерев, но все още на този етап няма назначение за длъжността главен треньор.

Симеон Щерев е на 61 години. Той стана бронзов медалист на Олимпийските игри през 1988 г. в Сеул, а също спечели световното първенство и спечели три пъти на европейските първенства. Треньор на мъжкия и женския национален отбор на Азербайджан. Под ръководството на Алиомаров и Щерев руският национален отбор спечели два златни, един сребърен и два бронзови медала на Световното първенство през 2019 година.

Припомняме: синът на Симеон Щерев - 33-годишният бивш национал по борба Николай Щерев почина на 15 юли в 3 часа сутринта от коронавирус, съобщи легендата Александър Томов, който е президент на клуб "Левски". Ники бе приет в болница в много тежко състояние, като лекарите не са успели да го спасят.