Ивелин Попов аут от 4 до 6 месеца след оперирана кръстна връзка

https://www.24chasa.bg/sport/article/8999264 www.24chasa.bg
Ивелин Попов води топката в дебютния си мач за "Сочи" - гостуването на "Тамбов" на 25 август, преди да бъде контузен и да напусне принудително. СНИМКА: ФК "СОЧИ"

Ивелин Попов е претърпял операция на кръстна връзка в клиника в Барселона на 8 септември. Предварителните прогнози са възстановяването да отнеме между 4 и 6 месеца. Бившият капитан на националния отбор на България е имал разкъсване на кръстна връзка, но менискусът му не е бил сериозно увреден, за да се наложи оперативна намеса и за него. Предстои физиотерапия в Испания. При най-добрия вариант цялостното възстановяване ще продължи до януари 2021 г.

Попов е опериран лично от един от най-известните специалисти в света - проф. Рамон Кугат. Известният хирург и травматолог е лекувал звезди на най-големите футболни клубове, в частност работи с “Барселона”, но е оперирал и редица български играчи.

Попето получи контузията в дебютния си мач за новия си руски клуб “Сочи” - победата с 1:0 като гости на “Тамбов”. Той влезе на почивката, но напусна принудително в 72-ата мин след грубо влизане на съперник.

Дни по-рано Ивелин смени “Ростов”, на който беше капитан, заради решения на треньора Карпин и ръководството, “прогонили и предишните капитани”.