SPARK Fitness & SPA - спортен център за цялото семейство

https://www.24chasa.bg/sport/article/9021899 www.24chasa.bg

Пандемията ни даде възможност да направим нова оценка на това, което е най-важно за нас, а именно нашето здраве, взаимоотношенията ни с най-близките и децата ни и как бихме могли да се погрижим за тях най-добре.

Някои от тенденциите, които съществуваха още преди пандемията в сферата на отглеждането на деца и спорта се изразяваха в желанието на родителите да търсят продукти и услуги, които да са с образователна цел, с грижа за физическото и психическото здраве на децата и предоставят възможност за по-кратко време, прекарано пред екрана. Разбира се, напредъкът в науката, по-доброто разбиране на собственото ни тяло и технологиите, даващи ни възможност за проследяването и измерването на жизнени показатели, правят светът на фитнеса едно място с много различни възможности.

По време на и след пандемията:

- Още по-голяма необходимост от движение, да бъдем сред природата, да се храним правилно и да прекарваме време без екрани

- Нужда от укрепване на имунната система преди настъпването на грипния сезон и зимата

- Предоставя ни се възможност да прекараме повече време със семейството си, затова трябва да измислим нови занимания и традиции

- Здравето става на първо място и за да засилим имунитета си и да се предпазим от натрупване на излишни килограми, трябва да се занимаваме с активен спорт

- Хората, а най-вече децата имат нужда от социален контакт и той трябва да им се предостави, когато има възможност за това при безопасни условия

- Освен здраве, спортът и контактът с треньори, инструктори и състезатели, възпитават у децата и така необходимата и дисциплина и устойчивост на характера.

Спортен център за цялото семейство

И програмите на - FAMILY GOES STRONG

е иновативната концепция, която дългогодишният спортен мениджър Весела Тончева-Шенк развива успешно.

Освен с иновативната идея за семеен спорт, SPARK FITNESS & SPA е известен и с редица други свои нововъведения в полза на здравето.

Една от най-важните новаторски услуги на центъра е

басейн, който се пречиства с морска сол вместо хлор.

Това решение е особено предпочитано от хора, които не желаят да се подлагат на агресивното въздействие на хлора, тъй като той предизвиква дразнене на дихателните пътища, алергии и кожни раздразнения. Това е от особено значение, както за възрастните, така и за най-малките плувци, които в SPARK са на възраст от 6+ месеца. Комплексът разполага с малък и 20 метров басейн, където се провежда обучение по плуване за бебета, деца и възрастни.

SPARK FITNESS & SPA е и първият фитнес център, който, отново в името на устойчивата околна среда, спря да продава пластмасови бутилки с минерална вода и пластмасови сламки и за тази инициатива получи наградата на Германо-Българска Индустриално търговска камара в проекта Young Energy Scouts. Сега в него се предлага безплатна алкализирана вода и тази екопрактика вече успя да промени навиците на клиентите.

За повече сигурност по време на спорт в центъра се използват озонатор и UV лампи, което също го различава от масовите спортни центрове.

Иновативната политика в полза на семействата идва след съвместна работа с Йоана Ленкова- международно признат футурист и лектор www.futures-forward.com), със значителен опит като стратег в The Walt Disney Company, където ръководи екип от футуристи за Англия и Ирландия.

„Анти-Ковид” програми за спорт

Експертизата на футуристите става все по-търсена и всеки бизнес с амбиция за устойчивост би трябвало да се ползва от това знание.

Семейните програми

за спорт, предлагани в SPARK FITNESS & SPA, включват два пъти седмично занимания в басейна, във фитнеса или групови занимания на открито, а също така консултация с диетолог, психолог или кардиолог.

Обучението и тренировки по плуване за деца са в сигурните ръце на опитните треньори по плуване и водни спортове.

Най-новите програми по плуване са в три насоки:

- обучение по плуване и закаляване

- профилактика и корекция на гръбначни изкривявания

- превенция на затлъстяването при деца. Тези програми съчетават различни по вид спортни дейности като плуване, гимнастика, мини фитнес.

Сред най-интересните занимания е плуването за бебета от 3-месечна възраст.Заниманията се провеждат в сряда, петък и събота от 10.00 ч.

Солените басейни на центъра и липсата на хлор във водата предпазват нежната бебешка кожа, което гарантира обяснимо спокойствие за майките.

Иновативни са и методите за борба с К19. В SPARK Fitness & SPA, въздухът се пречиства с Йонизатор, както и UV лампи, инсталирани в съблекалните, WC повърхности, ръкохватки и брави са обработени с нано покритие на немска технологична фирма, което има антибактериален ефект с продължителност 8 месеца.

Атрактивните предложения на SPARK FITNESS & SPA включват и занимания за деца по балет, карате, йога, като в същото време родителите могат да релаксират в сауната или на масаж, а защо не и тренировка във фитнеса.

София Резиденшъл Парк,

Търговска зона

сграда 16/3 , безплатен паркинг до 2 часа.

SPARK

0898 69 69 14

www.spark-bg.com

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена