Остават 500 дни до Зимната олимпиада в Пекин

https://www.24chasa.bg/sport/article/9038146 www.24chasa.bg
Снимка Радио Китай

Вчера организационният комитет на Зимните олимпийски игри през 2022 г. проведе културното мероприятие на Великата китайска стена при Бадалин, с което започна обратното отброяване на оставащите до спортния форум 500 дни, съобщава Радио Китай.

Зам.-генералният секретар на комитета Хъ Дзянхай заяви в речта си, че подготвителните работи за Олимпиадата са приключили като цяло. До края на годината всички спортни съоръжения ще бъдат готови и ще минат проверка за изискванията и годността им.

Една от мисиите на предстоящите Олимпийски игри е зимните спортове да бъдат популяризирани сред китайците, както и да поощрява любителите им по целия свят да участват в тях.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена