Благо: Звездите лесно се навиват да помагат, спонсорите - малко тежко (Снимки)

https://www.24chasa.bg/sport/article/9043073 www.24chasa.bg
Снимки Румяна Тонева

Звездите лесно се навиват да помагат. При спонсорите положението е малко тежко. Това обяви Благо Георгиев след благотворителния мач на един от терените на откритата от него през миналия месец детска футболна академия в столичния квартал “Суходол”.

Целта на събитието бе да събере средства за подпомагане на лечението на страдащите от сериозни двигателни заболявания момиченца Никол Тодорова и Бояна Маринова.

Благо благодари специално на звездите от различни сфери, които се включиха в двубоя на BG7 Football Academy.

“Радвам се, че всички се отзоваха на поканата ми. Не вярвах да събера толкова много хора, но виждате, че и звездите имат сърца и искат да помогнат. Певци, актьори веднага се навиха, но относно спонсори е малко тежко. Явно в България не сме свикнали да помагаме. Според мен, който прави добро, винаги му се връща. Дори и да не стане така, у човек винаги остава една приятна нотка”, заяви Георгиев след двубоя.

“Ние, публичните личности, задължително трябва да се включваме в такива инициативи. По този начин възпитаваме за бъдещите поколения. Всеки има понякога нужда от помощ. След като сме постигнали нещо в професионалния си живот, сме задължени да даваме пример, защото така се създава едно ново общество и се помага на всички, които имат нужда.

В България сме много негативно настроени като нация. Надявам се да се променим колкото се може по-бързо. Инициативи като тази на Благо Георгиев трябва да се отразяват в публичното пространство, за да се знае, че има позитивни събития”, каза пък един от участниците в мача - легендата на футбола ни Красимир Балъков.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена