Спортист №1 на България стана почетен гражданин на Троян, церемонията на 14.Х.

https://www.24chasa.bg/sport/article/9049171 www.24chasa.bg
Владимир Илиев със сребърния медал от световното първенство през миналата година

Спортист номер 1 на България за миналата година Владимир Илиев бе избран за почетен гражданин на Троян.

Това стана на заседание на общинския съвет. На 14 октомври, когато е празникът на града, ще се състои празнична сесия, на която трябва да се проведе награждаването на най-успешния български биатлонист.

Присъствието му зависи от плановете на националния отбор, които във времето на разпространение на коронавирус претърпяват промени.

През миналата година Илиев стана първият, който носи медал на България от световно първенство по биатлон при мъжете. Владо се пребори за среброто в индивидуалния старт на 20 км.

Това му донесе приза за спортист номер 1 на България, а сега и обявяването му за почетен гражданин на Троян. Илиев е състезател на местния "Аякс".

В кариерата си роденият в Троян биатлонист, който в момента е на 33 г., има още европейска титла, както и световна в летния биатлон.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена