Христо Порточанов: След конгреса на БФС тръгвам из страната

https://www.24chasa.bg/sport/article/9053037 www.24chasa.bg

“След конгреса на БФС на 11 декември тръгвам на обиколки из цялата страна”, заяви Христо Порточанов пред “24 часа”. Както е известно, на тази дата е насрочен изборът на нов силен човек във футболната централа, който да заеме овакантеното място от подалия оставка Борислав Михайлов.

Освен на Порточанов, издигнат от президента на втородивизионния “Септември” (Симитли) и кмет на града Апостол Апостолов, засега е декларирана и кандидатурата на шефа на “Марица” (Пловдив) Христо Христов.

“Имам подкрепата от много клубове, активни са от Югозападна България. Постоянно ме канят на срещи. Провеждам доста такива и в Бургас. Всички искат тотална промяна на модела на управление”, обясни Порточанов. Създателят на “Нефтохимик” през 90-те години е убеден, че има нужния управленчески потенциал, модерна концепция и твърда ръка, за да оглави БФС.

“Нужно е обединение на всички нива”, категоричен е Порточанов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена