Незрящо момиче със сребро във фасадното изкачване на НДК

https://www.24chasa.bg/sport/article/9057875 www.24chasa.bg

Поройният дъжд и силният вятър не попречиха на ентусиастите, участвали във фасадното изкачване на НДК. Най-много поздравления получи незрящата Калина Асенова, която спечели сребро при дамите. Калина водеше до последната двойка алпинистки, но в крайна сметка Яна Дублева я изпревари с 15 секунди и грабна златото. Бронзът остана за Ани Гатева на 18 секунди.

Още по-оспорвано бе състезанието при мъжете, където само две секунди определиха шампиона. Победителят Павлин Димитров изкачи фасадата за 1:13 мин., като остана на 8 секунди от рекорда, поставен миналата година от поляка Михаил Мачошчик. След него остана Теодор Кисимов, а трети на 42 секунди бе Захари Станков.

„Радващо е, че въпреки усложнената обстановка и капризите на времето, успяхме да запазим традицията и да проведем състезанието. Здравните мерки попречиха на чуждестранното участие, но пък тази година сред изкачилите НДК имаме 4 деца,“ заяви един от организаторите на събитието Дойчин Боянов от НСА.

Незрящо момиче със сребро във фасадното изкачване на НДК

Това е третото издание на НДК 360, целта му е да промотира възможностите за спорт в столицата, специално в и около НДК, откъдето фактически започва и пътят от центъра на града към планината Витоша. Фестивалът е част от ежегодната „Европейска нощ на спорта“ с организатори Столична община, Фондация „София – Европейска столица на спорта“, НДК, НСА „Васил Левски“ и Българска федерация по ориентиране с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Другата голяма атракция - състезанието по коридорите на НДК не се състоя заради конгреса на БСП, който имал специфични ограничения за сигурност.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена