10 от арестуваните левскари в Пловдив на съд за хулиганство

https://www.24chasa.bg/sport/article/9057995 www.24chasa.bg
Момент от мача "Левски"-"Ботев" в Пловдив, където стана сбиването.

Първите 10 от общо арестуваните в Пловдив 24-ма левскари ще бъдат изправени на съд за футболно хулиганство. Това съобщиха от съдебната палата. Срещу тях са образувани бързи производства. До края на деня се очаква да бъдат внесени още дела.

По време на срещата "Ботев" - "Левски" в събота около 21,30 часа на стадиона в кв. "Коматево" настанал бой между фракции на левскарите. В мелето били повредени метални заграждения, служещи за ограда в източната част от централния терен. Счупени били и седалки при сбиването. Още вечерта полицията задържа 42-ма. По данни на МВР предстои да бъдат внесени в съда още искания и за други лица.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена