Незряща със сребро във фасадното изкачване на НДК

https://www.24chasa.bg/sport/article/9058037 www.24chasa.bg
Незряща получи сребро във фасадното изкачване на НДК. Снимки: БОК

Поройният дъжд и силният вятър не попречиха на ентусиастите, участвали във фасадното изкачване на НДК. Най-много поздравления получи незрящата Калина Асенова, която спечели сребро при дамите. Калина водеше до последната двойка алпинистки, но в крайна сметка Яна Дублева я изпревари с 15 секунди и грабна златото. Бронзът остана за Ани Гатева.

Още по-оспорвано бе състезанието при мъжете, където само две секунди определиха шампиона. Победителят Павлин Димитров изкачи фасадата за 1.13 мин., като остана на 8 секунди от рекорда, поставен миналата година от поляка Михаил Мачошчик.

Незряща със сребро във фасадното изкачване на НДК

„Радващо е, че въпреки усложнената обстановка и капризите на времето, успяхме да запазим традицията и да проведем състезанието. Здравните мерки попречиха на чуждестранното участие, но пък тази година сред изкачилите НДК имаме 4 деца,“ заяви един от организаторите на събитието Дойчин Боянов от НСА.

Незряща със сребро във фасадното изкачване на НДК

Ето и крайните класирания за 2020 г.:
ЖЕНИ: Яна Дублева 2.12, Калина Асенова 2.27, Ани Гатева 2.30 мин.
МЪЖЕ: Павлин Димитров 1.13, Теодор Кисимов 1.15, Захари Станков 1.55 мин.

Незряща със сребро във фасадното изкачване на НДК

Това е третото издание на НДК 360, целта му е да промотира възможностите за спорт в столицата, специално в и около НДК, откъдето фактически започва и пътят от центъра на града към планината Витоша.

Фестивалът е част от ежегодната „Европейска нощ на спорта“ с организатори Столична община, Фондация „София – Европейска столица на спорта“, НДК, НСА „Васил Левски“ и Българска федерация по ориентиране с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина