Български щангист изгърмя с допинг

https://www.24chasa.bg/sport/article/9062277 www.24chasa.bg

Положителна допингпроба на български щангист оповести международната федерация по вдигане на тежести (IWF). На сайта на IWF бе публикувано съобщение, че Тодор Йорданов е дал положителен резултат "за тестостерон или поне един от адиолите".

Спрямо българския щангист е приложена стандартната процедура - правата му са "временно спрени поради потенциално нарушение на антидопинговите правила". Освен това IWF няма да прави допълнителни коментари, докато случаят не бъде приключен.

Според треньора от Сливен Пламен Братойчев пробата е била взета по време на германското първенство, където той вдигал заедно с Божидар Андреев, европейския ни шампион. "Никога не е бил в националния отбор по никакъв повод. Като се прибера в Сливен, ще му се обадя и ще разбера какво е станало. И повече Божидар няма да вдига сам в Бундеслигата без мен, катогоричен е Братойчев.

Вероятно по време на състезанието в Германия е била направена проверка.

"Ипратихме отговор до международната федерация, че нямаме нищо общо с този състезател, защото не е национал", каза и президентът на щангите Неделчо Колев.

Тодор Йорданов е на 19 години, като миналата година е шампион за юноши. Въпреки това не е включван в отборите ни за големи състезания.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. Певицата замина за поредната си ваканция, като този път реши да направи пътешествие с круизен кораб. Андреа успя да се гмурне край бреговете на Египет и да се наслади на прекрасните подводни красоти. Русата изкусителка прилича на русалка, а подводните видеа, качени в инстаграм профила й

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"