18 от топ 35 в света идват в София! Пазят място и за Григор

https://www.24chasa.bg/sport/article/9114950 www.24chasa.bg

Играч от топ 10 на световната ранглиста, седем представители на топ 20, трима финалисти в турнири от “Големият шлем” и един бивш шампион пристигат за Sofia Open от 7 до 14 ноември в “Арена Армеец”.

Вече са ясни имената на 19 от звездните участници в петото юбилейно издание на турнира в София. Диего Шварцман (№8 в света), Гаел Монфис (№11), Денис Шаповалов (№12), Роберто Баутиста Агут (№13), Пабло Кареньо Буста (№15), Фабио Фонини (№16), Карен Хачанов (№17), Милош Раонич (№21), Феликс Оже-Алиасим (№22), Душан Лайович (№24), Каспер Рууд (№25), Борна Чорич (№27), Тейлър Фриц (№28), Алекс де Минор (№29), Филип Краинович (№30), Ян-Ленард Щруф (№32), Николоз Басилашвили (№33), Кей Нишикори (№35), Кевин Андерсън (“запазен ранкинг” №14) успяха да влязат в звездната компания, която ще спори за титлата в София.

Забележителното е, че с изключение на Кевин Андерсън всички те са в топ 40, като списъкът на приетите по право в основната схема се затвори на №35 в света – Кей Нишикори (Яп). Андерсън влезе в схемата, тъй като заради операция на коляното отсъства повече от 6 месеца и по тази причина използва т.нар. запазен ранкинг, което представлява мястото, заемано от него в ранглистата към датата на хирургическата интервенция (№14 от 12 август 2019 г.).

“Към момента продължаваме да сме в непрестанна комуникация с Григор Димитров и хората от неговия щаб. Както знаете, той подписа договор за участие на Sofia Open за оригиналните дати в края на септември и началото на октомври. Надяваме се, че Григор, който несъмнено обича България, ще играе на пренасрочения Sofia Open и ще приеме уайлд кард, която пазим специално за него. А що се касае до другите две уайлд кард, много топтенисисти проявяват интерес към тях и решението на кого да бъдат дадени ще бъде оповестено в следващите седмици”, заяви Кавери Годхинди, изп. директор на Sofia Open.

“Списъкът с участниците е феноменален! Нашата красива България и хората тук заслужават прекрасната ни страна да бъде видяна в положителна светлина и уникалната българска история и богатото културно наследство да бъдат споделени с целия свят”, заяви президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

“Sofia Open е единственият турнир, който се провежда в седмицата, започваща на 9 ноември, така че цялото внимание на тенис обществеността по света ще е насочено към България. Милиони зрители ще гледат тенис на най-високо ниво и Sofia Open ще бъде възможно най-добрата реклама на България”, заяви турнирният директор Горан Джокович.