Стилиян Петров събра легенди в нова платформа

https://www.24chasa.bg/sport/article/9122664 www.24chasa.bg
Стилиян Петров и съдружниците му представиха официално новата платформа във Великобритания.

Стилиян Петров се впусна в ново бизнесначинание. Той и други легенди създадоха платформата Player 4 Player, която стартира във Великобритания. С него са Гарет Фарели, бивш национал на Ирландия, Майкъл Джонсън - национал на Ямайка, Емил Хески - капитан на Англия, и Гайска Мендиета - легенда на Испания. Известният специалист по корпоративни финанси и иновации Нийл Мередит също е в екипа.

Идеята е да се предлага помощ на играчите по време и след приключването на кариерата. “80 процента от живота ни е извън терена. Заради това трябва да знаем какво да правим”, се казва в представянето на платформата.

Обхващат се всички аспекти на футбола, като това се прави за първи път във футбола. Предлагат се независими съвети, планира се и стратегия на кариерата, финансови одити, планиране на инвестиции и данъци, развитие на бранда (профил, дигитални комуникации, връзки с обществеността), бизнес съвети (спонсорство, мониторинг на средствата), юридическа помощ (спорове по договори, финансови проблеми, кризисен мениджмънт), обучение (треньорски лицензи, втора кариера, връзки с медиите), работа с журналисти (подкасти, пресконференции, интервюта) и дори лайфстайл (преместване, планиране на събития, сигурност).

Идеята дошла на Стилиян, след като завърши магистратура в УЕФА и от този момент започва да работи по проекта. Плюс това много бивши играчи в момента имат сериозни проблеми с адаптацията и парите.

От вчера бе даден официален старт на платформата, като се очаква тя да се разрасне и в Европа в близките месеци.