Спряха руснаците за старта в ските

https://www.24chasa.bg/sport/article/9129853 www.24chasa.bg

Руският национален отбор по ски за мъже не бе допуснат за първия старт от сезона в Зьолден. Причината е в два съмнителни теста за коронавирус на треньори. Те първо дали положителен, а след това отрицателен, но домакините решили да не рискуват. Заради това, че са били контактни Павел Трихачов, Александър Андриенко и Иван Кузнецов не бяха допуснати до жребия.

Отпадна и единственият представител на Полша Михал Ясичек, който е дал положителна проба.

На старт от шведския отбор застава само Кристофер Якобсен, който не е бил контактен с далите положителна проба в петък треньор и ваксмайстор.

Така за първи път от години при мъжете стартират по-малко състезатели от при жените. Дамите бяха 69, а днес на старт са само 62-ма.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена