20-годишен норвежец хвърли бомбата в ските

https://www.24chasa.bg/sport/article/9130362 www.24chasa.bg

20-годишният норвежец Лукас Братен сензационно спечели гигантския слалом на откриването на световната купа в Зьолден (Австрия). Това бе негова първа победа и първо качване на подиума в кариерата. Най-доброто му класиране до момента бе четвъртото място в слалома в Кицбюл тази година, а в гигантския слалом - шесто място. През 2019 година той бе втори в супергигантския слалом и трети в комбинацията на световното за младежи във Вал ди Фаса (Италия).

Норвежец не бе печелил първото състезание за сезона от 2007 година, когато триумфира Аксел Лунд Свиндал.

Братен бе едва пети след първото спускане, но с второ време във второто успя да изпревари само с 5 стотни най-бързият в него Марко Одермат от Швейцария. Трети остана победителят от първия манш Джино Кавицел (Швейцария). Той бе на 46 стотни.

Само на 3 стотни от подиума остана французина Алекси Пентюро, който спечели последните два гигантски слалома в Зьолден и се опита да стане едва вторият в историята, който има три поредни победи в първото състезание след Тед Лигети (САЩ). Петото място само на 56 стотни разделиха Лоик Меяр (Франция) и големия фаворит Хенрик Кристоферсен (Норвегия).

Битката бе предопределена още от първия манш. В него първите 14 бяха с разлика от 96 стотни, а първите четирима се събраха в 15.
Между двата манша обаче мъглата се изчисти и грейна слънцето, което започна да размеква пистата, което размести доста скиорите. От тройката след първото спускане на подиума остана само Кавицел.

Носителят на световната купа Александер Аамод Килде (Норвегия) не завърши първия манш.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена